Ομάδα Συνάνθρωπος

Η ομάδα “Συνάνθρωπος”, ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2015, κατόπιν ραντεβού με τρεις εθελόντριες, δύο απο το Μικροχώρι και μία από το Καπανδρίτι, στο γραφείο μου στην κοινότητα Καπανδριτίου.

Εκεί, μου ανακοίνωσαν την ιδέα τους και τη πρότασή τους, να συστήσουμε μια εθελοντική και ανθρωπιστική ομάδα προσφοράς και αλληλεγγύης, κάτι που με βρήκε απόλυτα σύμφωνο και θετικό.

Αμέσως, ενεργοποιηθήκαμε και απευθυνθήκαμε σε τοπικούς επιχειρηματίες, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας.

Έτσι, ξεκίνησε η εθελοντική προσπάθειά μας να συνδράμουμε συμπολίτες μας, που αποδυναμώθηκαν απο τη κρίση, κτίζοντας σχέσεις αλληλεγγύης και εμπιστοσύνης.

Ιδιαίτερης αναφοράς δε, χρήζει το πρόσωπο της Τάμυ Τριανταφύλλου, της οποίας το όνομα δώσαμε στην εθελοντική ομάδα μας “Συνάνθρωπος” (Τάμυ Τριανταφύλλου).

Ήταν ουσιαστικά, το ιδρυτικό μέλος αυτής της προσπάθειας, η οποία με πολύ μεράκι και ζήλο, οργάνωσε όλη αυτήν την δραστηριότητα.

Δυστυχώς, η Τάμυ έφυγε από κοντά μας, σε ηλικία 61 ετών, μετά από μακροχρόνια μάχη με την επάρατη νόσο. Δεν θα ξεχάσουμε όμως ποτέ την μεγάλη χαρά και ικανοποίηση, που έπαιρνε κάθε φορά που δίναμε στους συνανθρώπους μας. Είμαι σίγουρος πως από εκεί ψηλά που βρίσκεται, θα συνεχίσει να νοιάζεται και να ενδιαφέρεται για όλους μας.