Ομάδα Πεζοπορίας

Τελευταίες μέρες του Οκτωβρίου του 2015, σχεδίασα τις πρώτες δέκα βατές διαδρομές πεζοπορίας, στην όμορφη φθινοπωρινή φύση της περιοχής του Kαπανδριτίου.

Έτσι λοιπόν, την τελευταία Δευτέρα του Οκτωβρίου του 2015, ενημέρωσα μερικούς φίλους, που γνώριζα πως θα ανταποκρίνονταν θετικά στο εγχείρημα αυτό.

Πραγματοποιήθηκε έτσι, η πρώτη μας απογευματινή διαδρομή πεζοπορίας, αποτελούμενη από μόλις επτά άτομα, με αφετηρία την Κοινότητα Καπανδριτίου.

Το φυσικό κάλος της περιοχής, μας αντάμειψε χαρίζοντάς μας όμορφες εικόνες, ψυχική ευφορία και πνευματική ανάταση.

Έκτοτε, αποφασίσαμε να πραγματοποιούμε τις διαδρομές αυτές, σε πιο τακτική βάση. Έως τον Απρίλιο του 2016, οι διαδρομές μας επαναλαμβάνονταν, κάθε Δευτέρα- Τετάρτη- Παρασκευή.

Επειδή όμως, η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη και με διαφορετικές ανάγκες λόγω ηλικιακών αποκλίσεων, αποφασίσαμε να προσθέσουμε την Τρίτη και την Πέμπτη στις εξορμήσεις μας, διανύοντας μικρότερες αποστάσεις.

Λόγω των συνεχών αυξανομένων απαιτήσεων, απο τον Σεπτέμβριο του 2016, προσθέσαμε και την Κυριακή, πραγματοποιώντας διαδρομές για καφέ ή τσάι στην εξοχή, διοργανώνοντας πίκ-νίκ.

Οι διαδρομές μας, δεν περιορίστηκαν μόνο στο Καπανδρίτι. Έχουν επεκταθεί, περιλαμβάνοντας τις περιοχές του Πολυδενδρίου, του Βαρνάβα, των Αφιδνών, του Καλάμου και τις Μαλακάσας.

Στόχος μας, είναι να διευρύνουμε την ακτίνα των διαδρομών μας και σε άλλες περιοχές του όμορφου δήμου μας.

Έχουν πραγματοποιηθεί και καλοκαιρινές βραδινές διαδρομές, κυρίως με πανσέληνο, με σημείο αναφοράς τα όμορφα εξωκκλήσια μας, τα οποία μας φιλοξενούν στον προαύλιο χώρο τους.

Έχουμε πραγματοποιήσει συνολικά, 378 διαδρομές πεζοπορίας.

Συγκεκριμένα, 307 διαφορετικές διαδρομές, εκ των οποίων οι 131, είναι συνολικής απόστασης περίπου 3χλμ η κάθε μια.

Οι υπόλοιπες 176, είναι απο 5 εως 10χλμ συνολικής απόστασης η κάθε μια.

Οι βραδινές διαδρομές που έχουν πραγματοποιηθεί, είναι 17 και σε συνολική απόσταση περίπου 6χλμ η κάθε μια.

Ο λόγος που ξεκινήσαμε το εγχείρημα της πεζοπορίας, είναι για να γνωρίσουμε και ανακαλύψουμε όλες αυτές τις ομορφιές που απλόχερα προσφέρει ο τόπος μας. Να προστατεύσουμε το περιβάλλον και το φυσικό κάλος της περιοχής μας. Να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον της πρωτεύουσας που είναι δίπλα μας, έτσι ώστε οι κάτοικοί της να μάθουν πως η βορειοανατολική Αττική είναι ιδιαίτερου φυσικού κάλους και μορφολογίας.

Πως έχει ιδανικό ανάγλυφο (θάλασσες, βουνά, ποτάμια, ρεματιές), με πλούσια χλωρίδα και πανίδα, καλύπτοντας όλα τα γούστα και τις ανάγκες, για σπορ, αθλητισμό και αναψυχή των επισκεπτών, όλες τις εποχές του χρόνου.

Ελπίζω, πως και με αυτό τον τρόπο, θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε την τοπική αγορά και τους τοπικούς επιχειρηματίες, αλλά και όσους στο μέλλον θελήσουν να επενδύσουν στην όμορφη και κατά πολύ αναξιοποίητη περιοχή μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους συνεργάτες μου, για την βοήθεια τους στο δυσκολότερο κομμάτι αυτού του εγχειρήματος, που ήταν και είναι η ανακάλυψη και σχεδίαση των νέων διαδρομών και ο βαθμός δυσκολίας τους.

Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τους συμμετέχοντες συνοδοιπόρους, με τους οποίους μοιραστήκαμε όμορφες στιγμές, εικόνες και πολύτιμες εμπειρίες.

Για πληροφορίες:
Ντάσης Μιχάλης: 6947403151
Παπακωνσταντίνου Γιάννης: 6996727360
Κόλλιας Γιώργος: 6943488322
Μπένος-Πάλμερ Νίκος: 6944803075